P. Szabó István

Camino Steve - Rögös utakon

2024. június 06. 13:16 - Gulyás Szabó István

balatonik_fbcover_looksretro1980.png

CAMINO STEVE - RÖGÖS UTAKON

 

Csutka István - akit a világ különböző túraösvényein úgy ismernek, mint “Camino Steve” - táncművészként kezdte, majd színművészként, végül színházigazgatóként folytatta pályáját, de tizenegy esztendeje a színpad csillogását, az éjszakai égbolt fényeire cserélte.

Azóta már 45 országban járt és több mint 20 000 kilométert tett meg. Eleddig olyan embert próbáló útvonalakat járt végig, mint a világon ötödikként teljesített Jordan Trail, 5 000 km az amerikai vadonban Mexikótól Kanadáig, a skót Cape Wrath Trail, vagy az Arctic Circle Trail Grönlandon. De természetesen végigment 56 nap 8 óra és 26 perc alatt (ez a gyalogos rekord) Magyarország leghosszabb egybefüggő túraútvonalán, a 2550 kilométer hosszú Országos Kékkörön, és az El Camino de Santiago-n is, ahonnan a túrázó becenevét kapta és amelyről könyvet is írt.

Ám Camino Steve nem pusztán magányosan megtett kilométerek ezrein van már túl, hanem sok-sok olyan előadáson, élménybeszámolón is, mely alkalmakkor nagy odaadással osztotta meg a hallgatósággal az “ösvényen” átélt, sokszor meseszép-, izgalmas-, fájdalmas-, boldog- vagy küzdelmes pillanat tanult bölcsességét, melyek nem egyedül a természettel való harmóniában élésre, illetve a túlélésre tanították meg, hanem olyan, a mindennapokban is felölthető vértezettel ruházták fel, mint a céltudatosság, a kitartás, a lemondás, az önfeláldozás, vagy a saját motiváció fontossága.

Ezekről a kalandokról és a megszerzett bölcsességről kérdezi majd vendégét Tikvicki Dóra, a “BalaTonik - Egy üdítő beszélgetés” című sorozatunk nyitó előadásán.
...
Időpont: 2024.06.29. - 19.00 óra
Helyszín: Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár,
8623. Balatonföldvár, Kőröshegyi út 1.
...
KERESD AZ ESEMÉNYEK KÖZÖTT, ITT:
https://www.facebook.com/share/NeGUPz4ZJbhQ6AV2/ 

-

OLVASS TOVÁBB: ILLÚZIÓK KORA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr2118422719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása