P. Szabó István

Illúziók kora

2024. június 03. 17:59 - Gulyás Szabó István

pexels-pixabay-53207.jpg/Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/no-lany-szemek-szem-53207/

 

ILLÚZIÓK KORA

 

Van ugye most az a borzasztó hír, hogy az új Néprajzi Múzeumunk lett a világegyetem legkirályabb építménye, mire azonnal érkezett is a fika, hogy annak a Nemzetközi Ingatlan Szövetségnek, aki szerint ez így van, valójában semmi köze az építészethez.

Mondanám erre rögtön, hogy jó, akkor a dolog ezzel el is van intézve, nincs itt semmi látnivaló, de azért közben beugrik, hogy tudok-e még egyáltalán olyan "intézményről”, ami tényleg az, aminek látszik... és hát eléggé úgy áll ma a világ, hogy nem igazán.

Mert ugye van, aki szerint a belvárosi gondozatlan gaz, az valójában méh-legelő, a lombkoronasétány meg lombkorona nélkül is az.

Van, aki szerint a 444.hu, az RTL meg a Telex független-objektív médiumok, viszont az Origo, a TV2 vagy a Magyar Királyi Televízió meg nem.

Van, aki szerint az Oroszok a pokol szülöttei, de az Amerikaiak maguk az angyalok, sőt még olyan tömegek is léteznek - bár azok már tényleg csak Hollywood-ban - akik szerint Joe Biden tökre potens és full képben van.

Továbbá a NATO valóban egy védelmi szövetség, mint ahogyan az Európai Unió elit katonái is értünk, kisemberekért küzdenek, áldozatos, odaadó munkával, természetesen minden önérdek nélkül, önzetlenül, és ha ők valamire azt mondják, hogy “jogállam”, akkor az tényleg az is.

Ukrajna az egész világért harcol és nincs semmi ködös cél meg biznisz a háttérben, hanem csakis a tiszta hazaszeretet, a jóság, meg a szépség.

A WHO - élén egy igazán szent emberrel -, a gyógyszeriparral és az A Tudománnyal karöltve, tényleg az egészségünket félti, és mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy ne döntsön le minket soha, semmilyen sötét kórság. Főleg egy olyan életveszélyes világban, amelyben a kertészkedéstől, a hűtőajtóba tett tejig mindentől rákot meg szívrohamot lehet kapni, csak egyvalamitől nem. És ugyanígy tesz a táplálkozástudomány meg az élelmiszeripar is. Verejtékezve küzdenek azért, hogy nekünk egészséges, csodákkal teli ételek kerülhessenek az asztalainkra csak. Ja, és a húsevés halálos, a vegánság pedig egészséges, és pont.

Hogy ne is említsem azokat a fantasztikus környezetvédőket, akik tényleg a környezetet védve ülik el a forgalmat, meg öntenek le paradicsomlevessel felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat, okosan és megfontoltan, minden üzleti érdek nélkül, és csak azért büntetik a kisembert, a mega-vállalatok helyett, mert tudományos alapon, minden kétséget kizáróan tényleg kikutatták, hogy a nylon-zacskó meg a műanyag szívószál az igazi probléma, nem pedig a kivágott esőerdők, a gyáróriások, meg a tankhajók.

Donald Trump egy igazi bűnöző, Hunter Biden laptopja viszont csak egy sima üres laptop. Pont úgy, mint Ursula mobilja a véletlenül törlődött sms-ekkel. És én amúgy tökre elhiszem, hogy izomból nyomoznak az Északi Áramlat felrobbantói után is, de valahogy mégsem sikerül őket elfogni.

A migráció szerintem is csak egy “álprobléma”. Meg különben is, nehogy ne férjen már bele néhány nyakon szúrt rendőr, levágott fej, meg csoportosan agyonerőszakolt kislány, cserébe azért a sok finom kebabért!

És ha egy férfi sportoló feltesz magára egy kis szájfényt meg némi szempillaspirált, akkor onnantól ő igenis verhessen már agyon mindenféle nálánál gyengébb nőket! Minek mentek oda!?

-

OLVASS TOVÁBB: HÁBORÚBAN FEGYVER KELL A KÉZBE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr2718420575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása