P. Szabó István

Komment-nácik

2024. május 16. 10:58 - Gulyás Szabó István

falling-down.webp

Michael Douglas, mint William Foster az 1993-as Összeomlás (Falling Down) című filmben. /

 

KOMMENT-NÁCIK

 

Értelmes, érző emberekben, valószínűleg legalább egyszer az életben felvetődik a kérdés, hogy hogyan történhettek meg olyan szörnyűségek, mint a holokauszt, a szovjet-, a ruandai-, vagy a ki tudja még hányféle népirtások, hiszen mindegyikhez szükség volt olyan hús-vér emberek tömegére, akik képesek voltak a gyakorlatban elkövetni azokat a borzalmakat. Aztán az ember leül a gép elé, vagy megnyitja a telefonját, belép valamelyik népszerű közösségi oldalra, elkezdi olvasgatni a kommenteket, és rájön, hogy azok a hús-vér emberek bizony ebben a pillanatban is itt élnek közöttünk, és csakis arra várnak, hogy valaki összeterelje őket, az élükre álljon, majd kiadja nekik a jelet...

Részemről 2015-ben szembesültem először a dologgal, az akkor még "menekültnek" hazudott, azóta már pontosan tudjuk, hogy valójában inkább "jól szervezetten áttelepített"-áradattal kapcsolatban, amikor addig általam kedves, normális embernek, akár barátnak hitt individuumok, olyan sértő hangnemben kezdtek kommunikálni - még velem is - ami számomra azelőtt egyszerűen elképzelhetetlennek tűnt.

Aztán jött a második nagy "coming out" időszaka 2021-ben, a koronavírussal és persze Szájer József ereszcsatornás produkciójával, ahol már szintet lépve ömlött a szenny még az olyan, addig kifejezetten széplelkűnek gondolt művészbarátaim "szájából" is, hogy döbbenten és szomorúan voltam kénytelen törölni őket az ismerőseim közül, pusztán azért, mert nem voltam hajlandó napi szinten abban a gyűlöletáradatban élni, amiben ők elégedetten lubickoltak. És még csak ezután érkeztek az oltatlanok ilyen-olyan korlátozására, majd konkrétan kivégzésére utaló megjegyzések, nyilván a közjó és a szeretet szent nevében, amelyek aztán valahol a szörnyű kínok között elhalálozott, Olimpiai bajnokunk, Csollány Szilveszter vérig alázásában csúcsosodtak ki, mondván, hogy "Megérdemelte a halált az alusisakos, oltástagadó idiótája!", majd olvadtak el bárminemű bocsánatkérés, vagy rehabilitáció nélkül akkor, amikor kiderült, hogy Szilas, bármennyire is ellene volt az oltásoknak, a munkája miatt kénytelen volt beadatni magának egy olyan egydózisú Janssen vakcinát, amelyet Szlovéniában egy húszéves nő halála miatt vissza is vontak, majd amelynek a gyártását nem sokkal később be is szüntették.

A legutóbbi szintlépés Magyar Péter és az eljövetel tüzében égő követőinek megjelenésével, majd most a Robert Fico elleni merénylettel zajlott le, melyek lényegében élhetetlenné tették - például - a Facebook-ot, lett légyen, hogy szinte már teljesen mindegy, hogy ki, mit, miről posztol vagy ír véleményt, elkerülhetetlen, hogy rövid időn belül meg ne jelenjen egy vagy több olyan véresszájú komment-náci, akinek a bántás önigazoló örömén kívül nyilvánvalóan semmilyen más motivációja nincs.

Mostanra kábé mindenki legyilkolandó senkiházi szardarab lett, aki jobbos, balos, libernyák, FideSS, vegán, húsevő, oltott, oltatlan, itthon maradt, kitelepült, vendégmunkás, munkaadó vagy munkavállaló, vesz lángost a Balatonon 2.000.-ért vagy a Balaton helyett inkább az Adriára megy, tetszett neki a film vagy nem tetszett neki a film, szereti a Túró Rudit vagy nem szereti a Túró Rudit...stb...stb... Hála a médiának, a politikának, az NGO-knak, és persze azoknak a hús-vér embereknek, akiket a gyűlölet lelkileg felszabadít és kiteljesít, mára eljutottunk oda, hogy minden vita lényegében a "Dögölj meg! - Nem, mert te dögölj meg!" szintjére süllyedt.

Ebben az állapotban pedig sajnos a közelgő világháború nem egy olyan létidegen gondolat, amelybe külső erők erőszakkal beletolnak minket, hanem inkább tűnik a feloldás egyetlen ésszerű lehetőségének, mert a felgyülemlett sötétség ezen tömegét valahol ki kell ereszteni.

Addig viszont, Kedves Barátaim, amíg konkrétan nem ontjuk egymás vérét kielégült vigyorral az arcunkon, adnék egy olyan jó tanácsot, amely nálam például mindig beválik: Kommenteljetek, posztoljatok úgy, mintha azok az emberek, akikkel az otthon biztonságában, nagy távolságból, bőszen vitáztok, ott állnának tőletek karnyújtásnyira, a maguk emberi valójában, személyesen! Higgyétek el nekem, minden leírt szó azonnal át fog formálódni, elpuhul, átértékelődik, és biztos vagyok benne, hogy ez a másféle viszonyulás sokat tesz majd ahhoz, hogy a vitának egyáltalán értelme legye...

...mert jelen formájában sajnos nincs.

-

OLVASS TOVÁBB: KÁNAÁN VAGY VILÁGHÁBORÚ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr3718405613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása