Majdnem 10 év után ezt a blogot már nem írom tovább. Az új blog címe: egyelrendesen.blog.hu

P. Szabó István

Legyen elég a hülyeségből!

Mondják meg végre, igazából mi is az az "egészséges táplálkozás"!

2019. január 03. - P. Szabó István

tnyt.jpg

Forrás: https://www.nytimes.com/

Úgy tűnik, végre jelentős változások jönnek táplálkozás terén a világban! Talán lassan vége lesz a zsír-, meg koleszterin-baromságnak, a napi öt étkezéses totális elmebajnak, és talán egy napon majd eljutunk odáig is, hogy végre az általános orvoslás is elismeri, hogy az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség igenis visszafordítható betegségek, méghozzá gyógyszerezés nélkül, pusztán diétával. Bár amekkora üzlet ezek úgynevezett “gyógyítása”, nem csoda, hogy a beismerés ennyit várat magára.

A szörnyű igazság az, hogy a táplálkozástudomány nevű vallási szekta által évtizedek óta hirdetett és támogatott kinyilatkoztatások, ajánlások, és dogmák elmondhatatlan károkat okoztak az emberiségnek...

Vagyis, nincs igazam. Sajnos az okozott kár mértéke valójában nem is elmondhatatatlan, sőt pontosan elmondható: A táplálkozással összefüggő betegségek epidemikus méreteket öltöttek. A metabolikus szindrómában, különféle rezisztenciákban, és konkrétan cukorbetegségben szenvedők száma soha nem volt ilyen magas, és a szomorú helyzet az, hogy a betegség egyre nagyobb mértékben érinti az egyre fiatalabbakat, nem kímélve már az újszülötteket sem.

Egészen nyilvánvaló, hogy az olyan nagy és sziklaszilárd igazságok, mint például a kalóriaegyensúly és társai, melyeket tanítottak nekünk az okosok, alapjaiban és mára nyilvánvalóan, egyértelműen, és megkérdőjelezhetetlenül rosszak és kontraproduktívak. Aki ilyen bizonyító erejű tények mellett még mindig hisz nekik, az egyszerűen vak és ostoba!

Az elhízási járvány például minden tanulmány szerint, éppen akkor lőtt ki, amikor Ancel Keys 1961-ben meghirdette a “LOW FAT” mozgalmat, mégis évtizedekig tartotta magát ez a buta, valójában semmilyen tudományos méréssel alá nem támasztott ostobaság…

time1961.jpg

De hála a Magasságosnak, léteznek még olyan emberek, akik elég bátrak ahhoz, hogy ellene menjenek a trendeknek és leellenőrizzék azokat a meghatározó állításokat, amelyek amúgy és nem mellesleg nélkülöznek minden emberi logikát. Gondolok az olyanokra, mint például “Ha többször eszel egy nap, attól majd fogyni fogsz.” vagy “Ha 2-es típusú cukorbeteg lettél - ami röviden azt jelenti, hogy a szervezeted, a receptorok elfáradása révén túl sok inzulint termel - akkor arra az a legjobb gyógymód, ha még több inzulint tolsz a szervezetedbe…”

Én ezeknek az új bátraknak hiszek, és boldoggá tesz a tudat, hogy egyre többen vannak, egyre hangosabbak, és úgy tűnik lassan elérik a kritikus tömeget. Erről tanúskodik például az American Diabetes Association új, 2019-re kiadott táplálkozási ajánlása is, amely végre elismeri, hogy a magas szénhidráttartalmú táplálkozás általánosan negatívan hat a gyógyulásra, illetve a The New York Times friss cikke, amely az időszakos böjtölés (intermittent fasting) hihetetlen és már ezerszer bizonyított csodájáról ír.

Én azt mondom: Végre, legyen elég a hülyeségből!

 

OLVASS TOVÁBB: MI A LEGJOBB ÉTREND EGY EMBERNEK?

blog_alja_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr9614531484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.