#táplálkozási #mozgási #írási

P. Szabó István

Cordon Bleu és palacsinta

2018. július 01. - P. Szabó István

cordon_bleu.jpg

A napok jönnek meg mennek, én meg az edzések meg a mindenféle táplálkozási tanácsadós dolgaim mellett természetesen gyakorlok a közelgő szakács vizsgámra, és éppen már el is jutottam a Cordon Bleu-ig - amit amúgy egy nagycsomóan Gordon-nak mondanak, ami vicces...:)

Palacsintát is kellett csinálnom párat, de azt mondjuk nem nagyon írnám le inkább, hiszen az nyilván mindenkinek megvan...

palacsinta.jpg

Na hát, tudjátok a Cordon Bleu az a rántotthús, ami sonkával meg sajttal van töltve, és nem is annyira nagyon szar, de azt azért még mindig nem tudom elfogadni, hogy a magyar konyha mindenbe lisztet tesz, vagy kever, vagy ránt, és hogy minden egyes ilyen sütős-főzős nap után, kell tartanom két-három olyan napot, amikor patyolattisztán kajálok,  vagy éppen nem eszem semmit, különben ettől a 12 mintamenütől, amit le kell főznöm, simán visszahíznék mindent egy perc alatt. Ez borzalmas, és ha ezen túl vagyok, rohadjak meg, ha még egyszer búzaliszttel, meg cukorral, meg krumplival csinálok meg bármit is!

Na mindegy, most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy:

Cordon Bleu:

1. Pulykamellből csináltam, úgyhogy fogtam a mellett, felszeleteltem szépen...

2. ...kiklopfoltam két fólia közt...

3. ...majd beletettem a sajtot és a sonkát. Emberek le szokták reszelni a sajtot előtte meg ilyesmik, de nekem sokkal kezelhetőbbnek tűnt, nem reszelgetni, hanem pakolni egyben szeletben. Amúgy is összeolvad, szóval szerintem fölösleges maszatolás, azt meg nem szeretem. Na és persze, miután a beletevés megvolt, összehajtottam a cuccost ilyen tekervényesen.

4. Ha megvannak ezek a tekervények, akkor nem árt picit állni hagyni őket a hűtőben, de persze ez is lehet, hogy csak fölösleges maszat, de a könyvem írta, úgyhogy csináltam.

5. Mindezek után jön csak az igazi "maszat", ami ugyebár lisztben forgatás, aztán tojásban, aztán zsemlemorzsában, aztán megint tojásban, aztán megint zsemlemorzsában, pont mint a rántottsajtnál két körben, hogy jó vastag legyen a panír, és hogy így ne oldajon a sajt a forró olajba sülés közben...

6. ...és ezzel már el is árultam a dolog végét, azaz, hogy mindezt a göngyöleget utána bő, nem túl forró olajban sütöttem ki ügyesen.

Tényleg nem lett szar, de annyira, hogy a Csajom kétszer is evett belőle, egyszer meg még mondta is, hogy de enne megint olyan Gordonblőt...:)

 

OLVASS TOVÁBB: ALMÁS RÉTES 

blog_alja_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr9714086177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismalacka 2018.07.01. 20:20:36

III. Henrikről és a kék szalagról egy csepeli kocsmában nem biztos hogy jól el tudnál beszélgetni :)

Sőt még a dunakeszi Bőgér kifőzdében sem :)

Krumpli helyett mit fogsz használni egy jó kis habos/vajas krumplipüréhez?