Majdnem 10 év után ezt a blogot már nem írom tovább. Az új blog címe: egyelrendesen.blog.hu

P. Szabó István

Fitnesz-klónok

Avagy, madarat tolláról, edzőt vendégéről...

2017. december 13. - P. Szabó István

pupermen.jpg

Szoktunk néha nevetni az Andival azon, hogy például csomószor tökre pont olyan egy kutya, mint amilyen a gazdája, de nem csak mondjuk belső tulajdonságait tekintve, hanem konkrétan külsőre is, na és persze nem ennyire sarkítva, de kábé ugyanezt tapasztalom amúgy a vendégeimet, vagy más edzők vendégeit figyelve is, vagyis értelmesebben fogalmazva, általában simán meg lehet mondani abból, hogy kik járnak egy edzőhöz, hogy ő maga milyen ember, és fordítva. Ezért van az például, hogy még a legjobb edzőknek is hónapokba telik, mire "össze-klónoznak" maguknak egy csapatot, mert be kell várniuk míg a brigádot újraszervezi a természetes szelekció - persze nem olyan értelemben, hogy a gyengébbek elhullanak, hanem úgy, hogy azok, akik nem szimpatizálnak az edző személyiségével, akikkel nincs meg az a bizonyos "kémia", jobb esetben keresnek maguknak egy másikat.

Lett légyen, hogy ugye ezév januárjában kvázi új emberként indultam mindenhol, tulajdonképpen az összes helyemen már lejátszódott ez a folyamat - vagyis az Oxygénben még javában tart - és mivel már nem vagyok egy mai csirke, tisztában vagyok azzal a szomorú ténnyel is, hogy nincs olyan ember a világegyetemben, akit mindenki egyöntetűen szeret, úgyhogy a magam részéről már nem is küzdök meg mindenki kegyeiért, már egyáltalán nem próbálok meg mindenkinek megfelelni, hanem inkább szépen elfogadom, ha valakinek az én személyiségem, a módszereim, a külsőm, vagy a tudásom nem kell, nem elég, vagy nem elég jó, de teszem mindezt abban a biztos tudatban, hogy részemről minden órámon megpróbálom kihozni magamból és a vendégeimből a legtöbbet, megpróbálok a lehető legjobban odafigyelni rájuk, és nyilván ennél sokkal többet már akkor sem tehetek, ha ott helyben megfeszülök...

Ennek az egésznek van persze egy "rossz oldala", értem ezt arra, hogy előfordulhat, hogy valaki egyszer - vagy akár néhányszor - eljön az órámra, de aztán soha többé nem látom, mert nem azt kapja, amit vár, és ez tökre rendben van. Sőt ha lehetek szemtelenül őszinte, akkor elárulom, hogy néha még én is kívánom azt, hogy bárcsak bizonyos számomra zavaró, sőt néha kifejezetten idegesítő vendégek ne jönnének többé! Tényleg nem szégyellem, őszintén bevallom, hogy néha még ez is előfordul, és boldog vagyok, amikor tényleg nem látom őket többé, mert tudom, hogy ez így a legjobb mindenkinek, vagyis hogy ennek a dolognak később meg éppen pont az a "jó oldala", hogy amikor végre összeáll egy olyan csapat, akikkel kölcsönösen, vica-verza szeretni tudjuk egymást, akkor onnantól minden edzésünk valóban örömteli és szórakoztató is egyszerre, és akkor van az, hogy nem széledünk szanaszét óra után rögtön, hanem maradunk még kicsit beszélgetni, vagy kávézni együtt, és az tényleg felemelő érzés mindkét fél számára, és nagyságrendekkel örömtelibb, mintha csak üresen lézengnénk a semmiben, de ennek meg az az ára, hogy azoknak viszont, akik nem harmonizálnak a csapat általános személyiség-profiljával - mindannyiunk érdekében - el kell menniük inkább oda, ahol viszont meg igen.

Mert én például már így 45 évesen, meg ahogy egyre inkább öregszik az ember, lassan rájön, hogy az életben tulajdonképpen az emberi kapcsolatokon kívül semmi más nem számít igazán, csakis az hogy kikkel és persze hogy milyen hangulatban tölti értékes perceit, és ezt kérem tisztelettel, illik komolyan is venni!

Szóval kifejezetten azt javaslom mindenkinek, hogy csakis olyan helyre, olyan csoportba, és persze leginkább olyan edzőhöz járjon, ahol és akikkel igazán jól tudja érezni magát, mert az edzés csak akkor lesz igazán pozitív élmény, ha a szenvedés mellett jelen van a szeretet is...

 

OLVASS TOVÁBB: PUPERMAN 45

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr3513495915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.