UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

LOVE vs. LÓVÉ

2016. augusztus 16. - P. Szabó István

tarca2.jpg

Tegnap a dolgozóba menet találtam egy tárcát az utcán...

Első gondolatom az volt, hogy csináltuk mi azt kiskorunkban még Szolnokon a Dr. Szana Antal utcában, hogy kitettünk egy pénztárcát a járdára, amire előtte damilt kötöttünk, aztán jól elbújtunk egy közeli bokorban, kezünkben a damil végével, és vártuk a kapást, és amikor jött a szerencsés megtaláló, és lehajolt, hogy felvegye, akkor elrántottuk előle tárcát, és aztán futottunk, mert általában kergettek, és nevettünk, aztán meg mentünk vissza tengózni a pályára. Mentségünkre legyen mondva, hogy akkor még nem volt se Pokemon, se Angry Birds, se Soda Crush, de szóval én, a szerencsés megtaláló, lehajoltam érte, számítva mindenre, de nem rántotta el senki a tárcát damilon. Felvettem, és körülnéztem, hogy látok-e valakit, aki keresi, vagy kamerákat, meg stábot, akik éppen arról forgatnak, hogy milyen erkölcstelenségi mélységekbe zuhant mostanra az emberiség, de nem láttam senkit, ráadásul késésben is voltam, szóval mentem tovább utamra.

Persze belenéztem: pár €uro, bérlet, lakáskulcs,... és egy másik ember élete. Egy fiatal lányé.

Andi volt az első gondolatom. Lehetne akár ő is a képen, és történhetett volna akár vele is ugyanez.

Hosszú shiftem volt, nagy rohanás, úgyhogy egészen reggelig nem is volt időm a dologgal foglalkozni, reggel viszont első csinálásom volt a nyomozás.

Név, Facebook, Google... megtaláltam a honlapját, rajta az email-címével. Azonnal írtam is és bár nem rögtön, de mire a kávém lefőtt, kaptam is választ:

"Good morning,

Yes it is mine!

I lost it yesterday. It was inside a little pink wallet and maybe it fell down from my bag meantime I was walking in Gzira.

Unfortunately I already got the new card this morning and so that one you have it is not valid anymore. Inside the wallet I had also money and my flat's key.

I know it is impossible find the money but maybe.. did you find the key as well?..."

...

Az imént találkoztunk. Természetesen visszaadtam mindent - a pénzt is. - Öröm volt és boldogság.

End of story.

img_3828.jpg

img_3831.jpg

 

OLVASS TOVÁBB: SZÜRREÁL VOL. MAX.

NOVELLA: A FÉRGESE...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr910415898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.