UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

Rio - Olimpia - 2016.

2016. augusztus 08. - P. Szabó István

rio2016.jpg

Éppen úgy vagyunk, hogy nincs tévénk - vagyis tévénk persze van, csak adást nem vettünk bele még - szóval egyáltalán nem nézem az olimpiát, amit említettem is már kisbarátaimnak, akik meg erre küldtek is nekem jó online linkeket, hogy nézzem, és én vacilláltam is, hogy melyik sportág érdekel, de amikor megláttam, hogy már van trambulin, szlalom kajak, meg BMX, akkor rájöttem, hogy inkább egyik sem.

Úgy tűnik, nem vagyok valami nagy sport néző ember, és kicsit talán ez a Rio dolog valahogy nem is kúszott be még annyira sem, mint a régebbi játékok. Részben azt se tudtam, hogy mikor lesz, hogy idén, vagy jövőre, mármint amikor egyáltalán elkezdtek jönni a hírek róla, hogy terjed a zika, és hogy tutti mindenki belehal majd, meg hogy majd mindenkit ki fognak rabolni, hogy nem lesz kész semmi, meg még a bicaj-pálya is leszakadt, meg a víz is mérgező, hogy a komplett orosz mindenkit ki fognak zárni a faszba, mert már annyira csak a dopping megy, és persze, hogy az amúgy oly általános korrupció mértéke is már majdnem megközelíti, egy sima hazai EU-pályázat, közbeszerzés nélküli lenyúlását, 90 zsebbe - 10 a projektre arányban, ahogyan azt a Voldemort Nagyúr is kérte a Rogán szomszédjától a Pasa parkban vala.

Szóval kérdeztem valakitől, hogy mikor lesz ez az olimpia dolog, mire ő meg mondta, hogy tegnap volt a megnyitó. Lemaradtam - gondoltam kellemetlenül érezve magam picit - és hogy utólérjem a világot, rá is néztem a dolgokra Face-en, hátha találok valami érdemlegeset.

Találtam.

Egy francia a szemem láttára törte ketté a sípcsontját, aztán jött az a dolog azzal az orosz "diplomatával", akit ki akart rabolni valami szerencsétlen kis fasz, de az elvette a fegyverét, és lelőtte, mint a szart, aztán meg még ott is hagyta az úttesten jó öt órára, de természetesen az orosz diplomácia csak széttárta fekete öltönyös karjait, hogy ők nem tudnak az egészről semmit. Nyilván.

Katinka kicsit talán túl nagyot úszott, amire felkapták a fejüket sokan, mert utoljára mélyhangú, dús szőrzetű, NDK-s tesztoszteron-hölgyektől láttak ehhez hasonló teljesítményt, amihez én persze nem értek, szóval részemről nagy gratula, éljen a Katinka - még akkor is, ha ettől az idióta Iron Lady-zéstől mindig hidegrázást kapok.

Emese is nyilván nagyot vívott és természetesen neki is szívből és tisztelettel gratulálok, és csak azért nem vagyok lelkesebb, mert kicsit visszásnak érezném túláradó rajongásomat egy olyan emberrel kapcsolatban, akiről most hallottam életemben először, egy olyan sportággal kapcsolatban, amihez meg aztán tényleg semmi közöm, de mivel ő aranyérmes, én meg max csak aranyeres lehetek, így neki is szívből további minden hajrá és éljen! De tényleg!

Olvasom továbbá, hogy lelőtték a marketing-jaguárt, mert nem igazán értette meg az olimpia szent üzenetét, és hogy végül tényleg kizárták a rommá doppingolt orosz paralimpikonokat, ami meg aztán már tényleg annyira bizarre, hogy valószínűleg Kafka is csak nagyokat pislog a sírjában, és veri a fejét a koprsó falába, hogy ez miért nem neki jutott eszébe hamarabb.

Ja, amúgy Üzenjük ifj. Knézy-nek, a Magyar Királyi Televíziónak, és a TV2-nek, hogy bekaphatjátok az összeset keresztben... és amúgy meg mi a rákért kellett megtolni a Himnuszon a bpm-et??! Miért nem volt az úgy jó, érvágó, vontatott, halálszomorúan??!

Persze megint ráklikkeltem egy videóra, amit egy ismerős osztott meg Face-en, és persze nyilván egy bringás éppen gerincét törte, lejtős kanyarban nekibaszódva a patkának, de mindegy is már, mert rohadjak meg, ha még egyszer megnyitok valami ilyen megosztott videót.

Olvasok még kicsit az olimpiák szentségéről egy blogban, reménykedve, hogy legalább a régi szép időkben... de nyilván azt olvasom, hogy már az első olimpiákon is gátlástalanul csaltak és vesztegettek a versenyzők meg a családjaik, és hogy viszont amikor valami ilyesmi kiderült, akkor a sportolónak saját költségen fel kellett húznia egy bronzszobrot a Zeusznak, és hát mivel a környék lényegében csurig tele van ilyen szobrokkal, akkor úgy kábé ki lehet találni, mi fasz, én pedig arra gondolok most inkább kicsit, hogy múltkor, amikor abban a buliban, az a Neo nevű kreol srác megkínált azokkal a kapszulákkal, akkor mégis inkább a kéket kellett volna választanom...

 

OLVASS TOVÁBB: MOZIZÁSI

NOVELLA: A FÉRGESE... - 1.  

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr679639296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.