UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

Gólöröm

Avagy a tökéletes gyilkosság

2016. június 23. - P. Szabó István

dzszs.jpeg

Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther

Ha mondjuk meg akarnám ölni a Dzsudzsákot - amit persze nem akarok - akkor azt úgy csinálnám, hogy elkezdenék fociedzésekre járni, rúgnék egy csomó golt, felfigyelnének rám, behívnának a válogatotthoz interjúra, lehengerelnék mindenkit a mosolyommal, és azzal, hogy nekem van a legbrutálabb Ó-lában a szakmában, aztán persze be is tennének a csapatba, aztán körülbelül két-három éven keresztül csak rúgnám a gólokat a válogatottban, aztán az egyik meccsen, direkt adnék egy tökéletes gólpasszt a Dzsudzsáknak, hogy végre lőhessen ő is megint, és amikor rohanna gólörömözni a szurkolókhoz, akkor ügyesen mögé helyezkednék a nagy kavarodásban, és aztán a semmiből én lennék az a kéz, aki a fenti képen is pont úgy csinál, mintha készülne elvágni a torkát...

A csávesz mindkét - amúgy gyönyörű - gólja után gebasz volt a gólörömködésből, és erről nem igazán esik szó. A másodiknál csak elcsúszott, ami nyilván szintén kurva veszélyes, de az elsőnél történt valami, amiről nem tudunk. Borult a palánk, aztán valaki a földre is került, körbeállták, mintha hirtelen nagyon nagy baj lenne, aztán a Dzsudzsák fájlalta a nyakát, de körülbelül annyira szerencsére, mint amennyire a gólok is, nem lett semmi komoly, de ez nincs ám mindig így.

A Mizuram állami bajnokságban játszó Peter Biaksangzuala például akkorát rundel-hátraszaltó gólörömködött, hogy gerincét törte, majd négy nap múlva belehalt a sérüléseibe, de hallottam valami teremfocis emberről is, aki meg egészen addig csúszott hason boldogan, amíg egy kiálló parketta darab át nem döfte a szívét. Persze nem kell ennyire végletesben gondolkodni, csak én ugye ifjú koromban táncos voltam, és pontosan tudom, milyen sérülést lehet szerezni pusztán csak abból, ha a partner rossz tempót ad egy emelésnél, a focipályán meg azt látom, hogy valakire, aki egyáltalán nincs is rá felkészülve, hátulról rávetik magukat hárman, ahogy esik, úgy puffan alapon, leszarva, hogy amúgy egy milliókat érő játékos gerincét vágják éppen tropára, méghozzá viccből. Vagy van mondjuk a kicsi a rakás dolog, amikor egy fekszik alul, és nyilván izgatott, és venné a levegőt szaporán, csakhogy konkrétan az egész csapat ráugrik a tüdejére, majd minden szurkoló, és aztán hoznak egy létrát, és aztán jöhet még a kupacra belépőjegyért cserébe akárki...stb. De nyilván értitek, hogy miről beszélek, mert én meg nem értem, hogy ez hogyan lehetséges.

Vannak ugye a hivatásos sportolók, akiknek minden izomsejtjeinek patentül a helyén kell lenniük, a megfelelő számítógéppel kimért táplálékot kell kapniuk, meg masszírozni kell őket, hogy a lehető leghatékonyabban működjenek, és van orvoscsoport is, aki figyel minden levegővételükre, mint az Ivan Drago-ra a Rocky IV-ben, és minden olyan szép, és olyan professzionális, és az egész arról szól, hogy mekkora pótolhatatlan kincs az az ember, és milyen értékes, és milyen elmondhatatlanul fontos, hogy a teste minden akadálytól mentesen, a lehető legmagasabb hatásfokon dolgozzon, aztán a következő pillanatban meg hirtelen azt mondjuk, hogy tudjátok, mit, rohanjátok le agyatlanul atomra, ugráljatok a gerincén kontrollálatlanul, rugdossátok a milliókat érő lábait, üssétek a fejét, meg fojtogassátok kicsit, aztán ha ezzel megvagyunk, akkor takarodjatok le róla, nehogy véletlenül megsérüljön szegény, mert jön a következő támadás, és neki fittnek kell lennie, mint a kurvaisten.

Masszőrként is mondom. Ez a fajta kontrollálatlanság annyira baleset-, és életveszélyes, hogy ha én kapitány lennék, és kicsit is számítana a sportolóim egészsége, tiltanám a gólörömöt a faszba. Egy finom bólintás egy decens kézfogás kíséretében és talán egy pársoros elismerő képeslap mehet, a többire meg ott vannak a kaszkadőrök...

 

OLVASS TOVÁBB: RABSZOLGASORS

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr18834030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.