UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

Megvédeni Vajna Tímeát

2016. június 18. - P. Szabó István

vajna.jpg

A 444-en olvasom, hogy a Vajna Timi kint volt az ascoti derbyn és hogy ugyanolyan félmilliós kalapja van, mint a Kate Middleton-nak és aztán jönnek a kommentek, hogy miért nem rohad már meg inkább az a büdös kurva, és akkor elgondolkodtam kicsit, hogy vajon ki is a kurva, meg hogy mi is az a kurva, és arra jutottam, hogy tágabb értelemben nem csak az a kurva, aki pénzért baszik, hanem az is, aki pénzért olyan dolgot csinál, amit amúgy nem tenne, szóval lényegében nyerészkedési szándékkal megy maga alá kvázi erkölcsileg. Ilyen értelemben például magam is többször kurválkodtam, mondjuk például amikor beálltam autókat parkolni még Amerikában, és szó nélkül lenyeltem, amikor a parasztok úgy kanyarodtak be a parkolóba előttem, mintha nem vettek volna észre, én meg rohantam utánuk illedelmes mosollyal, hogy hát ezt így ebben a formában nem szabad, vagy amikor operettet táncoltam jó német Márkáért, pedig legszívesebben csak break-eltem volna. Paradoxon, de egy önmagát újságírónak képzelő ember részéről nyilván kurválkodásnak minősül a 444-en, közepes terjedelmű cikkben, fotókkal kikutatva, csak és kizárólag klikkekért meg lájkokért savazni Vajna Tímeát és annak kalapját, miközben el tudom képzelni, hogy hősünk számára is értékesebb lenne például az afgán frontról tudósítani.

Kurva továbbá akkor mindenki, aki olyan munkát végez, méghozzá olyan munkahelyen, amit rühell, és olyan főnöknek mosolyog az arcába, illetve nyal alá, akit amúgy legszívesebben belökne a forgácsológépbe és véres cafatjaival körbefröcskölné az irodát. Az sem kevésbé kurva, aki még mindig a férjével vagy feleségével van, pedig már rég gyűlölik egymást, de a fizetés meg azért jól jön, és azt hiszem sorolhatnám ezt én a végtelenségig majdnem. És elnézést kérek, de ez nyilván olyan, minthogy a romák "cigányozzák" egymást legjobban, meg a feketék "nigáznak" simán, szóval mi kurvák joggal kurvázhatjuk le egymást, mert ugye abban semmi szükség politikai korrektséget keresni. Ilyen esetben ugyanis az előnyszabály van érvényben.

Elgondolkodtatott továbbá, amikor éppen egy jól szituált nő szájából hallottam azt a mondatot, hogy "Le a kalappal a kurvák előtt, mert ők valami olyasmire képesek, amire ő például sohasem lenne az." Más azt mondta, hogy erős gyomor kell ahhoz, és főleg erős lélek, és ezt én is így gondolom. Kurvának lenni egyáltalán nem lehet leányálom, és ha már itt tartunk, ejtsünk néhány szót az áldozat kérdéséről, olyan értelemben, hogy ki, mekkora áldozat meghozatalára képes bármilyen előnyért, konkrétan a sikerért, vagy egyszerűen a túlélése érdekében, mert ez fontos, sőt akár tiszteletet érdemlő értékmérő is lehet. Mert persze könnyű azon gyűlölködni, hogy egy amúgy gyönyörű nő, milliós ruhákban parádézik, egy olyan eseményen, amelyre hozzánk hasonló halandó soha a büdös életben nem jut el, miközben meg bele sem gondolunk, hogy például a Timi esetében mi minden lehet a mérleg másik tányérkájában. Mert tegyük fel például, hogy az öreg a fulladozós-fojtogatós mélytorkozásra gerjed, vagy hogy két-három alkalom/heti hasraszarás szerepel a házassági szerződésben kötelezően. Akkor azért már egészen más a menyecske fekvése, és akkor azért hirtelen elgondolkodik (tudom, hogy már durva szóismétlés, de leszarom) az ember. Mert kérem tisztelettel, nyugodtan el lehet képzelni, hogy egyik amolyan szépen csücsörítős, duck-face, Insta-ribanc élete sem fenékig tejfel, csak ugye az irigykedésből gyűlölködők sohasem látják - vagy nem is akarják látni - a teljes képet. Pont úgy, mint amikor mindenki szeretne Hosszú Katinka lenni eredményhirdetéskor, de persze lófasz se hajlandó 6 éves kora óta hajnali 5-kor már beugrani a hideg vizes medencébe, és csak és kizárólag azt zabálni, amit a nutritionist grammra kimért.

Szóval csak azt szerettem volna mondani ezzel, hogy fröcskölve kurvázáskor sohase feledkezzünk meg arról a tényről, hogy az életben mindennek ára van, mint ahogy annak a kalapnak is, és elhihetjük egészen nyugodtan, hogy valószínűleg sokkal de sokkal nagyobb, mint félmillió...

 

OLVASS TOVÁBB: KURVASZAKÉRTŐ KURVÁK

OLVASS TOVÁBB: AZOK A CSODÁLATOS ÁLLATOK

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr938821244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peredhil 2016.06.19. 19:58:55

Hát... ő választotta, nem?
Vagy valaki a tarkójához fogott egy pisztolyt, hogy te nem keresheted meg a kenyeredet (jó, nem egy félmillás kalapot) tisztességes munkával, neked mélytorkozni kell?
Ugyan már...
Mindenki tudja, hogy "nagy dolgoknak nagy ára van".
Timikécskét azért nem kell megvédeni, mert ha mélytorok, ha hasraszarás... akkor is az én adómból veszi a nyüves kalapját meg a gyémántjait.