UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

Felhívás keringőre!

2016. május 26. - P. Szabó István

De ezalkalommal nem HALÁLKERINGŐre, hanem ugye van az az íródó regényem, aminek a címe az, hogy:

burokban-a-napok-moon_web.jpg

Körülbelül egy évvel ezelőtt szép sorban ki is pakoltam az éppen íródó fejezeteket, hogy kapjak róluk némi visszajelzést, és voltak is, akik szerették, meg persze voltak olyanok is, akik meg szokás szerint nemhogy nem szerették, de leginkább szartak rá, ami meg nem baj, mert ez a dolog ez van. Annak ellenére, hogy a meglévő, azaz már megírt fejezeteket úgy kb a 60-70-edik oldalnál leszedtem mindenhonnan, nem hagytam abba az írását, hanem tudom magamról, hogy én mindig így írok. Elkészül egy csomó oldalnyi cucc, amit az elején szeretek és hiszek, aztán rájövök, hogy mennyire szar, aztán abbahagyom, aztán eszembe jut valami, és újrakezdem, szóval küzdök vele egészen addig, amíg valamikor, valamitől hirtelen össze nem áll, és vagy el nem indul valami olyan irányba, amiben egészen a kiadásig látom a fényt... mert ugye kiadás után meg már rögtön megint nem:)

Szóval úgy tűnik, hogy jó hatással van rám a Máltára költözés, mert tegnap éjjel megint megjött a fény, és neki is álltam szorgalmasan, és haladok, meg minden, de ha ez a könyv már eleve ilyen interaktívan kezdett bele az elkészülésbe, gondoltam, valamilyen módon tartom magam még ehhez kicsit. Mivel ha bárki értelmesen kritizálja valamelyik munkámat, írásomat, filmemet, de tényleg úgy, hogy eleve nem valamiféle mélyről jövő zsigeri gyűlölet, vagy puszta unott rosszindulat vezérli - mint amilyet meg az INDIÁN kap egy csomót - akkor általában szokott az lenni, hogy annyira visszamennék az időben, és újraépíteném a művet a kritika ismeretében elölről, de mivel nincs időgépem, ezt nem tudom megtenni, ami meg idegenbasz, szóval azt gondoltam, mi lenne, ha elémennék a dolgoknak kicsit, és bizonyos beszélgetéseket lejátszanék jó előre, de úgy, hogy azoknak akár még lehessen is valami hasznuk.

Szóval, anélkül, hogy túl sokat árulnék el a Burokban a napok sztorijáról, annyit talán elmondhatok, hogy hogy nem, az életről szól:) Pontosabban az életről, mint személyes koncepcióról, azaz, hogy ki, mi szerint, milyen alaptétel szerint éli az életét. Hogy ki, mit gondol, miért történik vele az, ami történik, és mit kell, vagy kellene tennie ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki a létezéséből. És ehhez várnám én a koncepciókat, és a pro-kontrákat hozzá. Mindenki hisz valamiben. Most például divat a vonzás törvényében hinni, meg bármi áron pozitívan gondolkodni, ami mondjuk szerintem a létező legkárosabb dolog, amit valaki tehet maga ellen, de mondjuk kíváncsi lennék a miértekre, meg a tapasztalatokra, meg az élményekre a dologgal kapcsolatban. Vagy mondjuk van, aki vallásos, vagyis rosszul fogalmazok: egyház hívő. Mert azért ha hitről van szó, képes vagyok látni valamilyen Istenszerűséget, de a vallásokkal képtelen vagyok, mit kezdeni, számomra annyira magától értetődően Isten-ellenesek és végtelenül károsak már pusztán létezésüktől fogva is... szerintem.

De akkor jöjjön mondjuk néhány egyszerű, megválaszolandó kérdés:

TE PÉLDÁUL MIBEN HISZEL? SZERINTED A SORSODAT ÉLED? EGYÁLTALÁN KÉPES VAGY ALAKÍTANI, BELESZÓLNI, HOGY MI TÖRTÉNIK VELED? SZERINTED TÉNYLEG BEVONZOD? POZITÍVAN GONDOLKODSZ? KILÉPSZ A KOMFORT ZÓNÁDBÓL (EZ IS DIVAT MOST)? HISZEL ISTENBEN? VALLÁSOS VAGY? MIÉRT?...

A válaszok jöhetnek bárhogy, itt kommentben, Facebook-on kommentben, üzenetben... szóval akárhogy, de még egyszer mondom, már semmi kedvem rosszindulatú gyökerekkel szarakodni, szóval azt nem is fogok, viszont szerintem a normális véleménykülönbség ütköztetésnél nincs is felvillanyozóbb a világegyetemben. Előre is köszönöm!

 

OLVASS TOVÁBB: DÖBBENET, HOGY A PEET-ÉK MEG ÁTKÖLTÖZTEK MÁLTÁRA, MIAMIBÓL??!!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr28748322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.