UNDER CONSTRUCTION

P. Szabó István

INDIÁN - 50.000

2016. február 02. - P. Szabó István

Reméltem, hogy - ha már sok helyre és sokféle más állapotba nem sikerült, legalább - egy napon eljutunk idáig. Örülök neki. Ötvenezer klikk a mi drága szerelem-filmünkre, az azért már mégiscsak valami, ami meg nem semmi, hanem valami...

Eddigre gyakorlatilag elviselhetetlenné vált számomra a világ. Legalábbis ez, ami lett belőle, ami most van. Nem szeretem, de meg akartam próbálni szeretni, ezért is éreztem úgy, ha sikerül feldolgoznom életem első 40 évét valamilyen formában, és végre lezárnom valahogy, akkor majd frissen, meg újult erővel ugorhatok neki a következő éveknek. Arra számítottam, hogy ha a lezárással meg a feldolgozással megvagyok, ledobom a múlt súlyát, és kiürülök valahogy, akkor majd erre az üres helyre betalál valami új, valami olyan, ami húz megint, mint régen. Valami, ami motivál, ami mozgat, ami egyáltalán életben tart.

Éreztem, hogy nagyot kell lépnem, valami jelentőset, és ha bátor vagyok, és lépek tényleg, akkor majd elnyerem végre méltó jutalmam. Elmentem egészen Amerikáig, hogy megtaláljam az új önmagam. Lezártam és újrakezdtem, valahogy sután a közepéről, hiszen 40-en túl az ember már ha akar sem tud mindent a legelejéről kezdeni.

Most itt vagyok. Mindig sírok, ha újranézem. Örülök neki. Ma már máshogy csinálnám, sőt, ma már talán nem is csinálnám, de mégis örülök neki. Jó lenne másnak is örülni, de az nem nagyon megy, és ahogy telnek a napok, már egyre kevésbé van kedvem kifelé eljátszani, hogy de, sőt, már próbálkozni sincs erőm.

Úgy maradtam, kiürülve.

De most legalább mondogathatom magamnak a nagy ürességben fennhangon, hogy: 50.000 az már nem semmi, hanem valami. Kicsit még megpróbálom el is, hinni, de mélyen legbelül már érzem, hogy fölösleges. Ez lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr568354928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.