Majdnem 10 év után ezt a blogot már nem írom tovább. Az új blog címe: egyelrendesen.blog.hu

P. Szabó István

Annyi minden történik...

2011. november 10. - P. Szabó István

 Annyi minden történik, nagyon jó és nagyon rossz egyaránt. Paradoxon, de a helyzetem mostanra felgyógyult annyira, hogy ne feszítse szét a mindennapjaimat. Nem vagyok Rockefeller, de a stúdió épül, egyre több fontos-értékes tárgy kerül a leltárba, amivel persze mind a megvalósítások minősége, mind pedig a vállalhatóságok köre is bővül. Még messze sem vagyok kész, de legalább látom az irányt. Mindezeken túl szeretet van, egészség van, kiskutya van, szóval mi bajom lehetne.

Ám viszont lényegében minden gyermekkori álmaim célszerű értelme kegyetlen lassan a semmibe veszett, melyet gyászolnék én ugyan, de már a az sem fontos, hiszen mindeközben a világ effektíve, és most komolyan, és de tényleg a vesztébe rohan. Egész életemben folyamatosan keresem a boldogító koncepciókat. Kevésbé foglalkozom már halottakkal, gyilkosokkal, csúnyákkal, mint inkább élőkkel, megmentőkkel, és szépekkel, de valahogy azt érzem, hogy már mindenhez és bármihez egyszerűen túl késő, és ez hihetetlenül elszomorít.

Pedig nem élünk rossz korban, sőt, talán a létező legizgalmasabb kor a miénk, annak minden hányingerkeltő kavargásával, eszetlen fejlődésével, megélt viharaival, amit most akkor megpróbálok egyszerűen csak "változásnak" nevezni. Mert mint tudjuk, a változás örök, és mindazon túl, hogy nyilvánvalóan szakadékba zuhanunk, valahogy mégis kiváltságos a sorsunk. Minden korok legjelentősebb, legátütőbb változásának katonái vagyunk egy olyan háborúban, amelyet ha okos szívvel vívunk, végre elhozhatja az örök békét a világra. Csak fel kéne végre ébredni, magunkba kéne tekinteni tisztán, és hagyni a sok felesleges, jelentéktelen trágyát, amivel elmellékesítve, vakon ütjük agyon az időt - és vele magunkat - és talán oda kéne vezetnünk a fókuszt, ahol a fehéret lassan tényleg felfalja a fekete...

Én ezt teszem. És Te?

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr433367601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.11.15. 08:26:37

Én is ezeket gondolom. Tulajdonképpen olyan szép lenne ez az élet, ez az egyetlen egy életünk!!! Ha... :)