Majdnem 10 év után ezt a blogot már nem írom tovább. Az új blog címe: egyelrendesen.blog.hu

P. Szabó István

TOP3-ban a HALÁLKERINGŐ az Indavideo Film oldalán

2011. február 14. - P. Szabó István

A HALÁLKERINGŐ ledöntötte a Köntörfalakat az Indavideo Film TOP3-as dobogójáról...

A pillanatnyi statisztikai adat az elindítások számát tekintve: 56.592

Forrás: film.indavideo.hu/video/f_halalkeringo

A bejegyzés trackback címe:

https://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr52660795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lubimov 2011.02.17. 21:27:37

Kedves István,

megnéztem a filmet, sajnos a moziba nem jutottam el, így az indavideon láttam. Nagyon tetszett, de azt szeretném megkérdezni, hogy miért kell a szereplők szájába olyan mondatokat bele erőltetni amik teljesen életidegenek? Ez egy tudatos elem volt a részéről vagy a véletlen hozta? További munkájához nagyon sok sikert kívánok!

P. Szabó István 2011.02.17. 23:27:27

@Lubimov:

kedves Lubimov!

úgy gondolom, nem hogy nem kell, de nem is szabad életidegen mondatokat erőltetni senki szájába. ez egyrészt erősen rendezői kérdés, amelynek ki kell derülnie a próbákon még a felvételek előtt, másrészt olyan rutinos színészek, mint Dobó Kata vagy Kern András nem is hiszem, hogy életidegen mondatokat prózáznának ki magukból minden ellenállás nélkül, márpedig ilyen ellenállásba egyáltalán nem ütköztünk, sőt... a végleges szövegkönyv abszolút közös munka eredménye. részemről őszintén megvallom, hogy még azokat a dialógokat is erősen húzom és változtatom rendezőként, élesben látva-hallva, amelyeket én magam írtam. párbeszédírás szempontjából remek iskola most számomra a színház, és persze szintén sokat tanultam a Halálkeringő "tapasztalataiból" is. ez egy ilyen csinálva fejlődős dolog. érdekes viszont, hogy a "külföldi filmek" nagy része mennyire tele van "életidegen mondatokkal", tőlük mégis gond nélkül elfogadjuk. vajon miért?
jókívánságait tisztelettel köszönöm!

moshi (törölt) 2011.02.20. 18:19:26

Én is szeretnék gratulálni a filmhez, és külön köszönet azért, hogy Dobó Katát átlendítette a korláton. Az eddigi filmjei nem ragadtak meg különösebben, de ezután azt hiszem tisztelni fogom. :)

P. Szabó István 2011.02.21. 12:38:25

@moshi: Kata nevében is szívből köszönjük...!:)