Táplálkozási tanácsadó

P. Szabó István

Csirkemell csíkok tejszínes gombamártással

2018. június 14. - P. Szabó István

csirkemell_csikok_tejszines_gombamartassal.jpg

Lett légyen, hogy az a fajta táplálkozási tanácsadó vagyok, aki nem csak beszélni meg írogatni szeret, hanem tudni és érteni is, hogy miről beszél, és mivel mindig jól esik maximálisan lefedni a dolgot, amivel foglalkozom, ezért a táplálkozási tanácsadós, meg edzői, meg masszőr szertifikációim mellé beterveztem egy szakács papírt is, melynek lassan befordulok a finisébe.

Ez megint egy teljesen más irány, mégis tök ugyanaz, csak ez most nem biosz, vagy kémia, vagy anatómiai - vagyis mégis - meg a többi okoskodós szarság, hanem ez kézzelfogható és konkrét.

Mert hiába mondom én azt a kliensnek, hogy egyen csirkét, ha aztán visszakérdez, hogy "Na jó, de azt hogy?"

Arról nem is beszélve, hogy éppen a minap írtam egy posztban, hogy véleményem szerint az életmódváltásnak három alappillére van, az információ, az idő, és az öröm, és bizony a főzés gyakorlata részben az egyik legfontosabb információhalmaz, amit nem árt behatóan ismerni, másrészt pedig a legfontosabb hétköznapi örömforrás, úgyhogy szerintem valóban igen jelentős téma.

Na, de ami a lényeg, hogy van egy menüsor, amiből majd tételt fogunk húzni, és a gyakorlati vizsga részben abból fog állni, hogy lefőzzük, amit az előír. Azt hiszem, másfél hónapom van még a vizsgáig, szóval elkezdtem itthon is gyakorolgatni a cuccokat, és erre a kajára esett a választás először...

Tudom, tudom, halál ciki, hogy ilyen szar telefonos fotó, de nemrég eladtam a gépem, és még nem szereztem helyette másikat. Bocs!:)

Csirkemell csíkok tejszínes gombamártással:

1. Vajon megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát meg a fokhagymát...

2. Rátettem a csíkokra vágott csirkemellett, sóztam, borsoztam, és még egy kis vizet is öntöttem rá, hogy tudjon miben puhulni... (kb. 15 perc)

3. Rápakoltam a (hámozott) szeletelt gombát is... (kb. 10-15 perc)

4. Amikor már a hús is megpuhult, meg a gomba is szép barna lett, felöntöttem tejszínnel úgy, hogy elfedett mindent a cucc, aztán a kiskertből rátoltam még némi petrezselyemzöldet meg bazsalikomot... és persze ízlelgettem, szeretgettem...

5. Közben csináltam mellé némi Gyömbéres BIO Tönkölytésztát, és nyugodtan mondhatom, hogy csudafinom kis ebéd lett!

Nehéz helyzetben is leszek most egy ideig, mert sokszor ugrik majd a keton-szintem a "levesbe", de mindegy. Ezt a pár hetet majdcsak kibírom valahogy...

Jó étvágyat!:)

 

OLVASS TOVÁBB: KÖVÉR VAGYOK, MIT (T)EGYEK?

blog_alja_1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

http://pszaboistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr7614047796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.